jueves, 11 de febrero de 2016

Tantra Yoga: ioga en parella i per a la parella

No sóc gens romàntica. De fet, sóc d'aquelles persones que s'incomoden davant de mostres d'amor massa efusives en públic o quan la gent es declara amor etern a través d'escrits i dedicatòries a les xarxes socials. No m'agrada Sant Valentí, em sembla un dia ensucrat, comercial i artificial i precisament per això és probable que molts es preguntin què faig escrivint un especial de Sant Valentí.


Diguem que he triat fer-ho avui perquè, encara que jo no sigui massa de celebrar Sant Valentí, en general aquest dia es considera el dia internacional de l'amor. Hem d'entendre que el concepte "amor" no només engloba l'amor romàntic o enamorament, ja que existeix l'amor als teus fills, familiars, amics, les teves mascotes, l'amor compassiu i l'amor cap a tu mateix. Quan es diu que l'amor mou el món i és la força més poderosa que existeix, probablement pensarem que és una exageració i una cursileria però hem d'intentar veure el concepte d'amor molt més enllà que regalar un detallet, proclamar als quatre vents que estimem algú o escriure un poema excessivament edulcorat. Amor és respectar, escoltar, entendre, unir, compartir, compadir-se, ajudar i buscar la felicitat dels altres sense esperar res a canvi.  Pots estimar algú o simplement pots estimar la vida, el món i sentir-te agraït per tenir tot el que tens.

Així que no, no sóc una persona romàntica en el sentit estricte de la paraula i no m'agraden les cursileries, però sí sé apreciar la bellesa de les coses i això també és amor. Però per tots aquells que sí sou romàntics i us agraden els detallets, avui us dedico aquesta entrada per a que pogueu practicar en parella: el Tantra Yoga.

Imatge de yogacrecimiento.blogspot.com
No, no parlarem de sexe, tot i que el sexe és una part del tantra. No parlarem de posturetes del Kama Sutra, com molts esperarien. El Tantra engloba moltes més coses a part de la sexualitat. El Tantra Yoga és l'estudi de l'univers a partir de l'individu i dóna eines per a arribar a l'elevació espiritual a través de les accions quotidianes. En altres paraules: ens dóna mitjans pràctics per a arribar a fins més elevats.

En la tradició Hinduista, que nosaltres aquí només considerarem una simbologia, es parla de l'univers com a producte de la unió de dues forces oposades: el principi estàtic i el principi dinàmic, representats pels déus Shiva i Shakti respectivament.

Permeteu-me que utilitzi un fragment del llibre "El Aprendiz de Yoga" de la meva mestra Swamini Danda:
"Shiva es la fuerza masculina y Shakti la femenina. Hacen falta dos polos opuestos para que salte la chispa de la creación. Shiva es el impertubado Ser Interior, testigo que nunca se implica ni se afecta. Shakti es la energía, el deseo, el ansia, el goce y la pasión. Los textos e imágenes del Tantra Yoga deben interpretarse a modo de metáfora, como la fuerza creadora que se expresa en el ser humano a través de la sexualidad y la integración de las actitudes masculinas y femeninas en cada persona. (...) El Tantra Yoga es una ofrenda u homenaje al Amor y a la Vida."

Així doncs, l'amor i el sexe són la unió de Shiva i Shakti. L'amor és la unió amb l'altre però alhora la llibertat d'ésser. És una unió de dos individus a través de la llibertat i el respecte mutu. El sexe és una eina d'unió entre dues persones, molt més enllà del simple contacte físic. Es converteix en una eina d'unió espiritual molt forta entre dos individus, ja que cadascú comparteix una part d'ell mateix amb l'altre.

Avui us proposo una sessió de Tantra Yoga amb la vostra parella. Podeu començar amb una petita meditació i després passar a les asanes.


Imatge de www.meetup.com
Seieu en postura meditativa, un davant de l'altre i suficientment a prop com perquè els vostres genolls es toquin. Poseu la mà esquerra sobre el vostre cor i la mà dreta sobre el cor del vostre company, tanqueu els ulls i feu una respiració profunda. Amb els ulls tancats, poseu atenció en les vostres respiracions i els batecs dels vostres cors i noteu com, de mica en mica, es van compassant. Fixeu-vos en tots els petits canvis subtils que tinguin lloc i seguiu respirant, suaument, fins que els vostres cors, les vostres mans i les vostres respiracions es fonguin en un sol cos. Estigueu aquí tanta estona com necessiteu, sentint el vostre contacte i escalfor, donant pau al cor del vostre company. 

Quan estigueu preparats, obriu els ulls i mireu al vostre company. Mireu-vos fixa però dolçament, dibuixant un somriure als vostres llavis. Intenteu penetrar més enllà dels ulls, com si miréssiu la seva ànima, com si les vostres mirades fossin una carícia. Digueu-vos amb els ulls allò que no poden dir les paraules. Seguiu respirant tranquils, estimant-vos i donant-vos escalfor al cor. Estigueu així tanta estona com us vingui de gust i quan estigueu, abraceu-vos i agraiu. 

Podeu deixar-ho aquí o també podeu provar aquestes postures, sempre buscant la unió de les vostres respiracions i sentint a l'altre:




Imatge de www.californianhotyoga.com
Imatge de www.enkivillage.com




 Imatge de www.wholeliving.com

Vinaya Nataraja i Irya Devi a Yoga Ashram



Imatge de yogastudio.blogspot.com.es
Vinaya Nataraja i Irya Devi a Yoga Ashram



Imatge de yogaconnectionnc.com

També us recomano el video que us poso a continuació, on mostren una seqüència preciosa, simple i que podeu fer de bon matí. De veritat que aquest video és fantàstic, així que jo mateixa intentaré animar el meu company ;-).



Així doncs, us convido a que aquest Sant Valentí el celebreu intentant connectar d'una forma més espiritual amb la vostra parella. Practiqueu Tantra Yoga!


Om Shanti.

No hay comentarios:

Publicar un comentario